Dolce Vita Morlanwelz – Real Noorderwijk 2 - 0 Verre reis zonder punten Beloften 4 - 1

Real Noorderwijk mocht (moest) vrijdagavond voor zijn laatste wedstrijd naar Wallonië. Ergens achter Charleroi ligt Morlanwelz. Met zijn twintigduizend inwoners geen kleine gemeente maar voor de Real fans toch vooral de ploeg waar vorig jaar ons A-team in een zinderende sporthal geschiedenis schreven en in de halve finale van Beker van België met een 2 – 8 overwinning misschien wel de mooiste overwinning in zijn dertig jaar bestaan neerzette.

Vijfde plaats

Nu was er veel minder te behalen. De Elmos-boys zijn al weken zeker van de vijfde plaats en grijpen net naast maar wel terecht een play-off plaats. De thuisploeg kon mits een laatste zege nog naar de zesde plaats klimmen en dat was er ook aan te zien. Veel gemotiveerder dan de bezoekers. Voor de pauze waren er kansjes aan beide zijde, Appie op de paal, misser van Hicham, Bouyakoubi net niet.

Maar ook de thuisploeg onder aanvoering van een sterke Neukermans (ex-Rode Duivel) kreeg enkele kansen maar doelman Talhaoui was in tegenstelling tot zijn teamgenoten wel gemotiveerd. Na de pauze was het ook al niet veel beter. Net als voor de rust een hoge foutenlast bij de thuisploeg en minutenlang op vijf fouten maar de zesde fout fluiten en de terechte tienmeter erbij, ho nee dat durven de scheidsrechters niet. Een goede naam heeft Real niet bij de zwarte leiders.

Tot er opeens een doelpunt uit de lucht viel. Foutje in de Real defensie en Doclot mocht van kortbij afwerken 1 – 0. En daar bleef het niet bij, Real ging op zoek naar de gelijkmaker maar een verre trap van thuisdoelman Baldan viel aan de overkant in het doel. Lucky goal maar wel 2 – 0. Nu wel met zijn allen er tegenaan en voldoende kansen voor Hicham, Zerouali en Bouyakoubi maar alles werd gemist.

Nog even tumult en dom rood voor kapitein Bouyakoubi en weg punten. Verdiende nederlaag en een beetje een zwak einde van een enorm sterk seizoen. Met de vijfde plaats eindigt Noorderwijk waar het verdiend te staan.

Mikken op vierde plaats

Volgend seizoen een plaatsje hoger is de bedoeling. De eerste transfer is binnen, uit Nederland (Eindhoven) komt topschutter Ilias El Attabi maar onze smaakmaker Zerouali gaat naar kampioen Halle-Gooik.

Het Anderlecht van het zaalvoetbal en de ploeg die alle vedetten bij hun wil hebben. Iedereen gaat hem missen maar ooit kom Mouhcine terug. Zeker weten. Speelden voor Real Noorderwijk: Talhaoui, Van Bael, Marouane, El Kharroubi, Salah Hicham, Bouyakoubi, Jamal, Zerouali, Ajouad, El Merboh, Kherouach en Vivijs Ward.